CyberArk Application Access Manager
A cégek általában megvásárolható és házon belül fejlesztett alkalmazásokat is használnak üzleti tevékenységeikhez.

Üzletfolytonosság és innováció

Napjainkban egyre jobban megfigyelhető az a trend, hogy automatizált IT-infrastruktrúrákat és DevOps módszertanokat hasznosítanak az üzleti hatékonyság javítására és az innovációs folyamatok felgyorsítására.

A CyberArk Application Access Manager szilárd .alapokon nyugvó, a vállalati felhasználás szigorú teljesítménybeli és elérhetőségi követelményeinek megfelelő szintű funkcióterjedelmet biztosít. A meglévő Active Directory, LDAP- és SIEM-rendszerekkel is integrálható, amely elősegíti a korábbi szervezeti befektetések védelmét és hatásuk kiterjesztését, valamint a kiépített biztonsági modellek és gyakorlatok megőrzését.

Bizonyos IT-környezetek főleg statikusak, ezzel szemben például a konténerizált környezetek nagymértékben dinamikusak. Minden alkalmazás, szkript, automatizálási eszköz és egyéb, nem emberi identitás valamiféle privilegizált hitelesítő adat használatával fér hozzá más eszközökhöz, alkalmazásokhoz és adatokhoz.

Saját tapasztalatunk az, hogy kiküszöbölhető a beágyazott hiteleső adatok használata az alkalmazásokban, de csak akkor ha egységesen kezelhetők és auditálhatók az alkalmazások privilegizált hozzáférései. A telephelyi, hibrid és több felhőt is használó környezetekhez így már vállalati szintű központosított megoldást támogat. Mert az emberi és nem emberi identitások privilegizált hozzáféréseinek kezelése a biztonságosságot növelő alkalmazások a gyorsaság veszélyeztetése nélkül egyszerűsíthetők

A CyberArk Application Access Manager úgy lett kialakítva, hogy a széleskörűen használt alkalmazástípusokhoz és nem emberi identitásokhoz átfogó privilegizált hozzáférés-, hitelesítőadat- és titkoskulcs-kezelési szolgáltatásokat nyújtson. Az Application Access Manager például képes arra, hogy a megvásárolható alkalmazások, a hagyományosan házon belül fejlesztett alkalmazások, szkriptek, valamint a DevOps módszertanok használatával felépített konténerizált alkalmazások hiteleső adatainak biztonságos voltát megőrizze.

Az Application Access Manager használható olyan hiteleső adatok biztosítására és kezelésére, amelyekre a külső eszközöknek és megoldásoknak (például biztonsági eszközöknek, RPA-knak, automatizálási eszközöknek, IT-menedzsment megoldásoknak stb.) a feladataik elvégzéséhez szükségük van. A biztonsági réseket felderítő, megvásárolható alkalmazások általában nagyon magas szintű privilegizált hozzáférést igényelnek a vállalati infrastruktúrához a rendszerek átvilágítása és az elemzés eredményeinek elkészítése érdekében.

az Application Access Manager egy olyan titkoskulcs-kezelési megoldást nyújt, amely kifejezetten felhőre tervezett és DevOps-környezetek egyedi követelményeinek figyelembe vételével készült.

 

A megoldás könnyen integrálható számos DevOps-eszközzel. Az Ansible, a Jenkins, vagy a Puppet; a platformszolgáltatás/konténer összehangolási platformokkal, - Red Hat, OpenShift, a Pivotal Cloud Foundry és a Kubernetes – függetlenül a futtatási környezettől. A megoldás továbbá integrálható a CyberArk's Enterprise Password Vaulttal, mert így vállalati szinten megvalósítható a privilegizált hozzáférés biztonságossá tételére.

Arra számítunk, hogy a mostani válság alapjaiban fogja megváltoztatni az IT- és vállalati kultúrát. A probléma felismerése mellett kezdjük a helyzet megoldására koncentrálni, és próbáljunk meg annyira pontosak lenni, amennyire csak lehetséges, ezért a távmunka elrendelésekor a következőket javasoljuk megfogadni.

1. Célszerű vállalati gépet biztosítani az otthoni munkavégzéshez, amelyet az IT telepít és konfigurál.

2. A felhasználó otthoni gépét kizárólag az után engedjük be a Vállalati rendszerünkbe - azt viszont un. VPN kapcsolaton tehesse csak meg -, amikor már ellenőriztük, hogy a vírusvédelme aktív és az operációsrendszere napra kész.

3. Kommunikáljunk a felhasználóval arról, hogy pontosan mit várunk el tőle az otthoni munkavégzés során. A munkavállaló számára egyértelműnek kell lennie, hogy mit biztosítunk pontosan és az amit esetleg nem ér el távolról az otthoni munkavégzés során.

4. Kritikus rendszerekhez csak multifaktoros hitelesítés után legyen lehetséges a felhasználó hozzáférése.

5. A konferenciák és meetingek megtartásához megbízható online meeting eszközt vegyünk igénybe: (Microsoft Teams, Skype, Viber, Zoom, stb.)

6. Megfontolásra javaslunk megbízható csoportmunka-alapú szoftver bevezetését. Ebben a helyzetben nagy előnyben vannak az O365 vagy egyéb, ténylegesen integrált rendszerek felhasználói. Az előfizetés sokszorosan megtérül, mert ez volna a befektetés.

Speciális helyzetek esetében az ilyenkor alkalmazott eljárások során az IT biztonsági szint csökkenhet, ezért kiemelten fontos a szervezetek és a munkavállalók tudatossági szintjének maximalizálása a lehetőségekhez képest. Ennek eredményeképpen elkerülhetővé válhatnak az adott szervezet teljes IT rendszerére veszélyt jelentő támadások.

 

Mire jók a hálózatbiztonsági termékek?

 

Nem is kérdés, hogy a hálózatbiztonsági céleszközök kínálatában valamennyi szervezet megtalálja a számára legmegfelelőbb megoldást. Az eszközök és megoldások egyedi igények alapján licenszelhetőek, továbbá üzemeltethetőek. Teljes biztonságot nyújtanak egyetlen eszközbe integrálva az UTM és NGFW tűzfalak, míg az e-mail, web és webalkalmazások védelmére készült eszközök specifikusabb igényeket elégítenek ki.

 

Mire jók az adatvédelmi termékek?

 

Az adatlopás és adatszivárgás megelőzés elsősorban a szervezet azon munkavállalóinak nem kívánt, vagy nem várt aktivitása ellen jelent védelmet, akiknek lehetőségük van visszaélni a jogosultságaikkal. Ahogy a  kifinomult adatlopási módokat is van lehetőség követni, valamint megakadályozza a kritikus adatok jogosulatlan felhasználását, valamint teljeskörű naplózást végez a későbbi auditok és nyomelemzés céljából.

 

Mire jók a végpontbiztonsági termékek?

 

Teljeskörű végpontvédelmi megoldásaink felügyeletet kínálnak minden számítógépre, szerverre, alkalmazásra és mobileszközre: adat- és webbiztonság, fájlintegritás monitoring, antivírus védelem, eszköz- és alkalmazás felügyelet.

A Brightdea Solutions megoldása

A vállalkozások számára kiemelten fontos, hogy rendelkezzenek biztonsági megoldással, mert csak ezek a megoldások nyújtanak védelmet a webes alkalmazások és az őket támogató szerverek, adatbázisok számára.

Az Application Access Manager egy erős biztonsági megoldásként lett felépítve. Lehetővé teszi az azt használó szervezeteknek az összes nem emberi privilegizált hozzáférés szabályozását, kezelését és auditálását.

A CyberArk Core Privileged Access Security Solution megoldás teljeskörű integrációja lehetővé teszi a privilegizált hozzáféréshez kapcsolódó tevékenységek elkülönített böngésző-munkameneteken keresztüli és valós idejű felügyeletét.

A Digitális átalakulás megérkezett, Ön készen áll a következő lépésre?

Aktualitások

ITexec, Stratégia, biztonság, Működés optimalizálás, Digitális Stratégia, Digitális Transzformáció, Brightdea Solutions Kft. - Digitális transzformáció - Információbiztonság

HR és Kibervédelem

Fontos téma a vállalati digitalizáció, ahogy annak tényleges és költséghatékony megvalósítása is, mert a globális járványhelyzet alapjaiban változtatta meg a

Tovább olvasom »

Miben segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Elérhetőség

Feliratkozás hírlevelünkre:

Copyright © 2020 Brightdea Solutions