CyberArk Privileged Access Security
A CyberArk-megoldás egyik kulcsfontosságú összetevője egy központi házirend-motor.

Üzletfolytonosság és innováció

Mindenféle típusú célrendszernél lehetővé teszi a Vállalat számára a privilegizált jelszavak visszaállításának automatizálását és kezelését. Ezenfelül a CyberArk-megoldások eltérő házirend-motort is képesek használni a különböző hálózati szegmenseken belüli fiókok kezelésére. Így a lehető legkényelmesebb és legrugalmasabb módon egyetlen telepített CyberArk-megoldásból kezelhetők és adminisztrálhatók.

Amikor egy vállalat olyan megoldást keres, amely szabványossá teheti - akár globális szervezetek esetében is - a biztonsági szolgáltatásokból álló portfólióját, akkor könnyen skálázható - akár privilegizált hozzáférés-kezeléssel egybekötött - megoldásokat is szeretne biztosítani gyorsan növekvő ügyfélkörének.

A CyberArk-megoldás egyik kulcsfontosságú összetevője egy központi házirend-motor, amely mindenféle típusú célrendszernél lehetővé teszi a privilegizált jelszavak visszaállításának automatizálását és kezelését. Ezenfelül a CyberArk-megoldások eltérő házirend-motort is képesek használni a különböző hálózati szegmenseken belüli fiókok kezelésére, melyek így a lehető legkényelmesebb és legrugalmasabb módon egyetlen telepített CyberArk-megoldásból kezelhetők és adminisztrálhatók.

Saját tapasztalatunk az, hogy azt követően annál a vállalatnál aki már korábban telepített rendszerek egyszerű lecserélését kívánta megvalósítani, miután a belső ellenőrzés lezárult és a meglévő megoldás lecserélését előirányzó döntés megszületett vállalat az Access Security Solution rendszert választotta. A CyberArk-megoldások lehetővé teszik egy olyan vállalati szabályzat érvényre juttatását, amely megvédi a vállalkozás létfontosságú rendszereit és kezeli a megosztott és privilegizált fiókok teljes életciklusát az összes adatközpont viszonylatában.

Összetett és kiterjedt infrastruktúrával és tevékenységekkel rendelkező nagy és globális szervezetek esetén a megfelelő üzleti folyamatok fenntartásához létfontosságú az auditorok igényeinek kielégítése. Mivel a CyberArk-megoldásai biztosítják a privilegizált hozzáférések elszámoltathatóságát, naplózását és áttekintését, a vállalat képessé válik úgy megfelelni az auditorai által megfogalmazott és egyre összetettebb követelményeknek, hogy az versenyelőnnyé váljon a vállalat számára.

Az Access Security zökkenőmentes telepítése és azonnali hatása miatt a telepítés hatóköre már igen komoly területet lefed és folyamatosan tesztelhető, hogy hogyan terjedhet ki további szervezeti egységekre a CyberArk Shared Technology Platform skálázhatóságának köszönhetően. Mindenesetre az előnyök már hamar megmutatkoznak a bevezetés után.

A munkavállalók így hatékonyabban tudtak dolgozni, megtartva az összhangot a meglévő rendszerekkel és üzleti folyamatokkal. Még ez a viszonylag kis módosítás sem hatott ki a CyberArk-megoldást kezelők teljesítményére és hatékonyságára.

 

A privilegizált fiókok kezelésének infrastruktúrája egységesítve lett.

 

Nagyban növelte a biztonságot és csökkentette a kockázatot.

 

A CyberArk Privileged Access Security könnyen értékesíthető hosztolt szolgáltatásként a végfelhasználók számára.

 

Jelentősen bővült az elérhető biztonsági szolgáltatások köre.

 

Automatizált jelszókezelés.

 

Rugalmas és globális bevezetésre is skálázható.

 

Megfelel a megfelelőségi szabályok és az auditorok által támasztott követelményeknek.

Arra számítunk, hogy a mostani válság alapjaiban fogja megváltoztatni az IT- és vállalati kultúrát. A probléma felismerése mellett kezdjük a helyzet megoldására koncentrálni, és próbáljunk meg annyira pontosak lenni, amennyire csak lehetséges, ezért a távmunka elrendelésekor a következőket javasoljuk megfogadni.

1. Célszerű vállalati gépet biztosítani az otthoni munkavégzéshez, amelyet az IT telepít és konfigurál.

2. A felhasználó otthoni gépét kizárólag az után engedjük be a Vállalati rendszerünkbe - azt viszont un. VPN kapcsolaton tehesse csak meg -, amikor már ellenőriztük, hogy a vírusvédelme aktív és az operációs rendszere napra kész.

3. Kommunikáljunk a felhasználóval arról, hogy pontosan mit várunk el tőle az otthoni munkavégzés során. A munkavállaló számára egyértelműnek kell lennie, hogy mit biztosítunk pontosan és mi az amit esetleg nem ér el távolról az otthoni munkavégzés során.

4. Kritikus rendszerekhez csak multifaktoros hitelesítés után legyen lehetséges a felhasználó hozzáférése.

5. A konferenciák és meetingek megtartásához megbízható online meeting eszközt vegyünk igénybe: (Microsoft Teams, Skype, Viber, Zoom, stb.)

6. Megfontolásra javaslunk megbízható csoportmunka-alapú szoftver bevezetését. Ebben a helyzetben nagy előnyben vannak az O365 vagy egyéb, ténylegesen integrált rendszerek felhasználói. Az előfizetés sokszorosan megtérül, mert ez volna a befektetés.

Speciális helyzetek esetében az ilyenkor alkalmazott eljárások során az IT biztonsági szint csökkenhet, ezért kiemelten fontos a szervezetek és a munkavállalók tudatossági szintjének maximalizálása a lehetőségekhez képest. Ennek eredményeképpen elkerülhetővé válhatnak az adott szervezet teljes IT rendszerére veszélyt jelentő támadások.

Mire jók a hálózatbiztonsági termékek?

Nem is kérdés, hogy a hálózatbiztonsági céleszközök kínálatában valamennyi szervezet megtalálja a számára legmegfelelőbb megoldást. Az eszközök és megoldások egyedi igények alapján licenszelhetőek, továbbá üzemeltethetőek. Egyetlen eszközbe integrálva nyújtanak teljes biztonságot az UTM és NGFW tűzfalak, míg az e-mail, web és webalkalmazások védelmére készült eszközök specifikusabb igényeket elégítenek ki.

Mire jók az adatvédelmi termékek?

Az adatlopás és adatszivárgás megelőzés elsősorban a szervezet azon munkavállalóinak nem kívánt, vagy nem várt aktivitása ellen jelent védelmet, akiknek lehetőségük van visszaélni a jogosultságaikkal. Ahogy a  kifinomult adatlopási módokat is van lehetőség követni, valamint megakadályozza a kritikus adatok jogosulatlan felhasználását, valamint teljes körű naplózást végez a későbbi auditok és nyomelemzés céljából.

Mire jók a végpontbiztonsági termékek?

Teljes körű végpontvédelmi megoldásaink felügyeletet kínálnak minden számítógépre, szerverre, alkalmazásra és mobileszközre: adat- és webbiztonság, fájlintegritás monitoring, antivírus védelem, eszköz- és alkalmazás felügyelet.

A Brightdea Solutions megoldása

A vállalkozások számára kiemelten fontos, hogy rendelkezzenek biztonsági megoldással, mert csak ezek a megoldások nyújtanak védelmet a webes alkalmazások és az őket támogató szerverek, adatbázisok számára.

 

Az Access Manager egy erős biztonsági megoldásként lett felépítve. Lehetővé teszi az azt használó szervezeteknek az összes nem emberi privilegizált hozzáférés szabályozását, kezelését és auditálását.

 

A CyberArk Core Privileged Access Security Solution megoldás teljeskörű integrációja lehetővé teszi a privilegizált hozzáféréshez kapcsolódó tevékenységek elkülönített böngésző-munkameneteken keresztüli és valós idejű felügyeletét.

 

A Digitális átalakulás megérkezett, Ön készen áll a következő lépésre?

Aktualitások

ITexec, Stratégia, biztonság, Működés optimalizálás, Digitális Stratégia, Digitális Transzformáció, Brightdea Solutions Kft. - Digitális transzformáció - Információbiztonság

HR és Kibervédelem

Fontos téma a vállalati digitalizáció, ahogy annak tényleges és költséghatékony megvalósítása is, mert a globális járványhelyzet alapjaiban változtatta meg a

Tovább olvasom »

Miben segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Elérhetőség

Feliratkozás hírlevelünkre:

Copyright © 2020 Brightdea Solutions