CyberArk® Alero™

CyberArk® Alero™

Számos üzleti vállalkozás távoli szolgáltatókra bízza IT-infrastruktúrája bizonyos részeinek kezelését. Feladataik sikeres végrehajtása érdekében ezeknek a külső szolgáltató szervezeteknek privilegizált hozzáféréssel kell rendelkezniük a vállalati IT-rendszerekhez. Komoly kihívást jelenthet viszont a privilegizált vállalati hozzáférést szabályozó biztonsági megoldások és gyakorlatok kiterjesztése a távoli szolgáltatókra.

CyberArk® Alero™

A vállalati munkavállalók és a vállalati tulajdonban lévő eszközök hitelesítésére tervezett hagyományos identitáskezelő rendszerek vagy hozzáférés-szabályozási megoldások kihívásokat jelentenek a hatékony hitelesítésében. Mert mára már a legtöbb vállalkozás alig vagy nem egyáltalán nem látja vagy képes szabályozni a vállalati hálózathoz történő távoli hozzáférést.

 

Több okból sem megvalósítható az a megközelítés. Mert amikor vállalati munkaállomásokat biztosítsunk minden beszállítónak, továbbá az IT-csoportok számára addigra már általában túl sok adminisztratív teendőt is jelent az. Ilyen példa amikor VPN-eneket vagy szoftverügynököket kell telepíteni egy másik vállalat hordozható vagy asztali számítógépeire.

 

Saját tapasztalatunk az, hogy a külsős munkavállalók és az igényelt hozzáférések napról napra vagy hétről hétre is módosulhatnak, mert a felhasználói azonosítókon és jelszavakon alapuló hagyományos identitáskezelési módozatok használata már nem is praktikus.

 

Egyre nagyobb mértékű a kiszervezett tevékenységekre történő támaszkodás. Ezért megszűnt a kizárólag belső szervezeti egységeket magában foglaló biztonsági zóna. Ennek egy következményeként a vállalati IT-részlegeknek és biztonsági csoportoknak innovatív módszereket kell találniuk. Megoldást kell találni arra, hogy biztonságos privilegizált hozzáférést tudjanak adni a vállalati adatokhoz külső szolgáltatóknak anélkül, hogy fennakadásokat okoznának a működésben.

CyberArk® Alero™ biztonságos privilegizált hozzáférés

A CyberArk® Alero™ kifejezetten arra lett tervezve, hogy gyors, egyszerűen használható és biztonságos privilegizált hozzáférést biztosítson. Távoli szolgáltatóknak, amelyeknek hozzáférésre van szükségük a CyberArk által kezelt és a működéshez létfontosságú belső rendszerekhez.

Biztonsági feladatok vs. tervezhető havi költségek

Az Alero mobilalkalmazás iOS és Android telefonokon futtatható. Az alkalmazás letöltése utána a távoli szolgáltató kap egy e-mailt a szervezettől, amellyel hozzáférést tud kapni az Alero™ webhelyhez. A távoli szolgáltatók az e-mail cím és a regisztrált telefonszám megerősítésével igazolják vissza identitásukat; ehhez meg kell adniuk egy jelszóként funkcionáló kódot, amelyet SMS-ben kapnak meg.

 

Az Alero mobilalkalmazást használva a felhasználó beolvassa a QR-kódot, és ezzel egyidőben arc- vagy ujjlenyomat-felismerés használatával hitelesíti az identitását is.

A biztonsági termékben rejlő lehetőségek

CyberArk Core Privileged Access Security Solution, CyberArk Alero, Brightdea Solutions Kft. - Üzemeltetés - Digitalizáció - Adatvédelem

A Brightdea Solutions megoldása

A vállalkozások számára kiemelten fontos, hogy rendelkezzenek biztonsági megoldással, mert csak ezek a megoldások nyújtanak védelmet a webes alkalmazások és az őket támogató szerverek, adatbázisok számára.

 

Az Alero által biztosított felhőalapú többfaktoros hitelesítés az okostelefonok biometrikus azonosítási funkcióit hasznosítja. Ez az amely lehetővé teszi a megfelelő jogosultságokkal rendelkező távoli szolgáltatóknak, hogy egy egyszerű pillantással vagy koppintással „éppen időben” (just-in-time) típusú biztonságos és privilegizált hozzáférést tudjanak kapni.

 

A CyberArk Core Privileged Access Security Solution megoldás teljeskörű integrációja lehetővé teszi a privilegizált hozzáféréshez kapcsolódó tevékenységek elkülönített böngésző-munkameneteken keresztüli és valós idejű felügyeletét.

 

A Digitális átalakulás megérkezett, Ön készen áll a következő lépésre?

Vegyék fel velem a kapcsolatot


Megértettem és elfogadom az "ADATVÉDELEM" menü alatt leírtakat.

error: Köszöntök, hogy a tartalom felkeltette az érdeklődését. Érdeklődése fontos számunkra, ezért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.