Digitális vállalat

Digitális vállalat

A digitális vállalatoknak olyan online információkat és adatokat kell birtokolniuk, melyeket már a tulajdonos, vagy a menedzsment akár valós időben elemezhet. Korábban a generációváltás, most a vírusfertőzés által indukált piaci változások hívtak életre új vállalat működtetési módszertant. Mert az új online módszerekkel vezetett vállalatirányítás világa berobbant a mindennapjainkba és az üzleti területeken is megállíthatatlanná vált.

Digitális működési modellek

A digitális átalakulás nem csupán technológiai változás, mert a digitális transzformáció már érinti a szervezetet és a technológiát egyaránt. Az üzleti innovációk és az emberek kapcsolatában, a digitális vállalatnak már számtalan lehetőségét kell figyelembe vennie.

 

A változások iránti kényszer vagy nyomás akár vállalaton belül akár külső környezetben egyre nagyobb. Egyre több alkalommal derül az ki a saját tapasztalatunk alapján, hogy nem lehet igazán innovatív az vállalat, akinek nincs átfogó analitikus képe vállalata digitális működéséről.

 

Az általunk végzett elemzések során is, azt tapasztaltuk, hogy a gyors változások közepette a túlszabályozottság a megkérdezettek 64%-át nyugtalanította korábban. A változó kibertér szabályozások, és az adatvédelmi előírásoknak való megfelelés a válsághelyzet megjelenésével ezek a kérdések a mindennapi életünk részévé váltak. Összességében nem meglepő, hogy a vállalatvezetőknek nem csupán a technológia kapcsán de folyamatok alapján is célszerű lenne digitális stratégiát alkotni, mert a digitális adatvédelmet és a kiberbiztonságot a kockázattal arányos innovációk mellett és célszerű versenyelőnnyé kovácsolni.

 

Egy nemzetközi kutatás alapján az adatok azt mutatják, hogy a digitálisan érettebb szervezetek felsővezetői szinten – akár maga a vezérigazgató személyesen – vezetik (41%) a digitális vállalattá alakulást. Ami leginkább a digitális átalakuláshoz kapcsolódik az az innováció, mert a fejlesztések rövidebb átfutási idővel lesznek képesek értéket teremteni.

A meglévő értékek szerepe a digitális vállalatban

A technológiai összetevőkre való összpontosítás miatt a digitális átalakuláshoz szükséges változások gyakran figyelmen kívül hagyják azokat a már meglévő értékekeket amelyek vitathatatlanul a kulcsfontosságú sikertényezők. Ennek oka az, hogy gyakran nincs megfelelő szakértelem aki pontosan ismerje – a kultúra, gondolkodásmód, hajlandóság és tehetség szempontjából is – a sikerhez szükséges összetevőket.

Ha mi nem csináljuk, akkor más fogja megtenni helyettünk

Munkánk során láttuk, hogy a vállalatok érzékelik ahogyan a munkaerő reagál a változtatásra, azonban az új digitális vállalathoz tartozó stratégiák sok esetben mivel már az üzleti ökoszisztémák átalakítását is szükségessé teszik, így már a vezetői funkciókat nem tudják hatékonyan alkalmazni. Digitális transzformáció esetén a tapasztalatunk alátámasztja, hogy ez kimarad a tervezésből. Így amikor a törekvések amelyek arról szólnak, hogy megőrzik saját vállalatuk egyedi értékeit és identitásérzetét, – vagy létrehozzák az elkötelezettség és a teljesítmény kultúráját – általában már pontosan egyetlen dolgot nem terveznek meg alaposan, mégpedig a változás emberi oldalára gyakorolt hatását.

 

 1. Mire figyeljünk a digitális változások esetén:

   

   1. Bármely jelentős átalakulás a munkaerőt is érinti.

   2. A vezetőknek a változtatásokat elegendő erőforrással (idő, energia, elkötelezettség, pénz stb.) kell vezéreljék, ami elkötelezettség, vagy felsővezetői akarat nélkül nem megvalósítható.

   3. A kommunikációnak fókuszálnia kell arra, hogy változásban a tevékenységek vállalkozás és a cselekvés-orientáltak.

   4. Az analitikus adatkörök ismerete alapján a fejlődést folyamatosan biztosító szabályozórendszer beépítése is tudja serkenteni, amellyel optimalizáljuk mind a stabil, mind az időszakos rendszerek hatékonyságát.

   5. A csoportok közötti kapcsolatok javítása általában többlépcsős tevékenység. Segítségével a sorozatos információcserével tisztázhatók a félreértések, és a konfliktust előidéző helyzet megszüntetésére megoldás születhet, ebben a minőségbiztosító szerep tud értéket teremteni.

Az üzleti intelligencia a vállalat értéke

 1. Digitális vállalat és a digitális szervezet átalakulásának a fókuszpontjai:

  • A digitális átalakulás iránti kényszer és nyomás vállalaton belül és a külső környezetben.

  • A fejlődést folyamatosan biztosító pénzügyi szabályozórendszer beépítése, amellyel optimalizáljuk mind a stabil, mind az időszakos rendszerek hatékonyságát.

  • Új innovatív ötletek, módszerek és megoldások hatékony kezelése.

  • A hagyományos vezetői funkciók és feladatok átalakulnak.

A Brightdea Solutions megoldása

A digitális vállalat fogalma többet jelent, mint az új technológiák használata, mert a szervezetek általában a digitalizáció jegyében csak arra törekszenek, hogy kihasználják az új akár AI-alapú szoftverek, robotika, lehetőségeit a digitális átalakulásban. Ami viszont igazán megkülönbözteti a hagyományos vállalatot a digitális vállalattól az az, hogy az utóbbiak képesek a digitalizáció előnyeit átemelni a vállalat kultúrájába, stratégiájába és működési módjába, versenyelőnyt kovácsolva a digitális átalakulásból.

 

Kollégáink szaktudására támaszkodva, képesek vagyunk támogatni, fejleszteni és végrehajtani megbízóinknál ezt a digitális vállalattá válást.

 

Piaci trendek – Versenyeznek a jövőben: #processtransformation #culturaltransformation #strategictransformation #digitaltransformation

 

A Digitális átalakulás megérkezett, Ön készen áll a következő lépésre?

Vegyék fel velem a kapcsolatot


Megértettem és elfogadom az "ADATVÉDELEM" menü alatt leírtakat.

error: Köszöntök, hogy a tartalom felkeltette az érdeklődését. Érdeklődése fontos számunkra, ezért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.