Képzés, Oktatás
A világ digitalizálódik, önvezető autók jelennek meg a közlekedésben és a pénzügyi rendszerek is teljesen más alapokon fognak működni. A szervezetek gyakran úgy építik ki onboarding kezdeményezéseiket, hogy csupán a tartalomra fókuszálnak.

Üzletfolytonosság és innováció

Hogy hogyan lehet egy cégnél a home officeban dolgozó kollégák motiváltságát fenntartani? Az elmúlt hetek gyakorlati tapasztalatai alapján már kiderült, hogy vállalatonként számtalan megoldás létezik.

A gazdasági környezet ilyen mérvű változása, drasztikusan átformálja a környezetet. Ezért egy szervezetfejlesztési és üzletmenet-folytonossági tanácsadás abban is segít, hogy akár a szervezeti működést, akár a munkatársakat át tudjuk állítani egy új működési rendre. A veszélyhelyzet után így hatékonyabban működhet tovább a vállalat. Az újítások behálózzák a munkavégzésünket és a magánszféránkat egyaránt, elemi érdekünk, hogy megértsük és képesek legyünk alkalmazni az előnyeit és fel tudjunk készülni a kockázataira.

Gyakorlati tapasztalatunk alapján látjuk, hogy a munkahelyi kultúra - nem csak az elmúlt időszak drámai eseményei miatt - már átalakulóban van. Jelenleg akár 5 generáció is dolgozhat egy helyen, ezért egyre inkább ismernünk kell a munkavállalók igényeit. Ezeknek a birtokában olyan képzési programokat kell fejleszteni, amelyek összhangban vannak a modern munkáltatók érdeklődésével, technikai szokásaival és munkahelyi viselkedésével.

Az üzleti működés folyamatalapú megközelítése és a kockázatarányos védelmi elvek kifizetődnek, ám folyamatos munkát és odafigyelést igényelnek. A szervezet kevesebb összértéket tud realizálni, ha a munkatársak és a szervezet nem működik hatékonyan, vagy nem tesz meg mindent azért, hogy az igényeket és a lehetőségeket közelítse egymáshoz.

A fejlődés nem fog várni, számos munkavállaló azért hagyja el a céget, mert nem tisztázottak és elérhetőek számukra a fejlődési lehetőségek. A diplomás munkavállalók többsége olyan karrierlehetőséget keres, ahol továbbképzési lehetőségeket kap. Ez a cégeknek is előny, mert így olyan dolgozókat foglalkoztathatnak, akikre igazán szükségük van. A gyakori munkahelyváltás nem az Y generációra jellemző negatív jelenség, hanem a szakmai kihívások és a személyes fejlődési lehetőségek hiánya.

Egy HR konferencián elhangzottak szerint akiket a szabadúszó státus érdekel, azokat a több jövedelem lehetősége (58 százalék), a szabadabb munkaidő beosztás (41 százalék) és a jobb munka-magánélet egyensúly elérése (37 százalék) vonzza. Amiért mégsem a szabadúszó státust választják a fiatalok, mert úgy vélik a jövedelem és a munkaórák száma nehezen megjósolható (39, illetve 30 százalékuk), illetve eléggé nehézzé válik tervezni a jövőre (27 százalék). A szabadúszó érzést adhatja meg, ha engedélyezzük a távmunkát legalább hetente egy nap, illetve rugalmasok vagyunk a munkaidő beosztással kapcsolatban.

Képzés és Oktatás esetén a következő összetevők megfelelő kombinációinak a segítségével vagyunk képesek preventív megoldásokat kialakítani:

• Digitális stratégia,
• Generációváltás,
• Vészhelyzet miatti szervezeti átalakulás,
• Üzletfejlesztés,
• Szervezetfejlesztés,
• It biztonsági felelősök,
• Projektmenedzsment képzés,
• Hatékonyságfejlesztés,
• Felső vezetők egyéni képzése.

A jövőben felértékelődnek majd a preventív megoldások, mert a felső vezetés helyes reakciója nagyban segítheti az esetleges incidensek kezelését. A prevencióhoz viszont korábban kell kialakítani azokat a digitális kommunikációs csatornákat, ahol az illetékes döntéshozó tájékozódni tud. A megfelelő információk birtokában hatékonyan képes vezényelni a változás folyamatát és igény esetén tájékoztatja az érintetteket.

Ember- Adat- Stratégia kutatás 2020: "A munkavállalóknak folyamatosan, egész életükön át szükséges tanulniuk és fejlődniük, míg a vállalatoknak biztosítaniuk kell a megfelelő lehetőségeket ehhez. A munkavállalók számára az önképzés nemcsak az alkalmazhatóság fenntartása, hanem a munkahely által kínált lehetőségek maximalizálása miatt is megkerülhetetlen lesz. A vállalatok számára az átképzési és továbbképzési stratégia kialakítása, a ritka és értékes tehetségek megtartása, valamint a teljes társadalmi hatás (total societal impact) válik kritikussá a közeljövőben."

Cégvezetőknek készült programunk segítségével a vezetők számára olyan adatvizualizációs oktatást nyújtunk, amely segít átlátni a céget és a piacot. Rövid, egyszerű, de elgondolkodtató példákon keresztül mutatjuk be a rendszer lehetőségeit. Lehetőség van az adott cég saját adataira, rendszereire szabott példát is kérni, amennyiben előre megkapjuk az adatokat, hozzáféréseket, és pontos igényeket.

A Brightdea Solutions megoldása

Tevékenységünk során szerzett tapasztalatokra és partnereink szaktudására támaszkodva hatékony és gyakorlatorientált képzési programokat alakítottunk ki.
Képesek vagyunk felmérni a szervezet biztonsági tudatosságát direkt és indirekt módon egyaránt, a kollégák felkészültségét, így képesek vagyunk megvalósítani a képzési stratégia főbb lépéseit.

Az ügyfelek elvárásainak és szervezeti struktúrájának megfelelően alakítjuk ki a tematikánkat, és módszereinket. Az oktatás során aktív párbeszédet folytatunk a munkatársakkal, szakterületi delegáltakkal, vezetőkkel együtt azért, hogy minden kompetenciának megfelelő oktatási anyag elkészüljön. Célunk, hogy kiemeltem ismertessük a vezetői döntéstámogatás leghatékonyabb lehetséges módszereit vagy eszközeit.

Rugalmasan alkalmazkodunk az egyedi igényekhez, legyen az a képzés helyszíne vagy módja. Hosszú távon fent tudjuk tartani a szervezetek biztonsági szintjét a képzéseink sokszínűségére alapozva. Hiszünk a játékos tanulásban (gamification), amikor pozitív élménnyel társul a tanulás folyamata.

Aktualitások

Miben segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Elérhetőség

Feliratkozás hírlevelünkre:

Copyright © 2020 Brightdea Solutions