Biztonsági szolgáltatások
Az üzleti világ egyre nagyobb kihívásokkal küzdő problémája a világában az üzleti informatika területe.

Üzletfolytonosság és innováció

A rendszerek biztonsága az üzlet sikerének alapvető feltétele. Az egyre kifinomultabb fenyegetések és a mobilitás ugrásszerű növekedése újabb és újabb feladatokat ad az informatikai szakembereknek, melyeket sok esetben csak a megfelelő céleszközökkel és a mély IT biztonsági tudással lehet sikeresen venni.

Az adatvédelmet és az adatbiztonságot az 1980-as években egymás mellé rendelt, egymást kiegészítő fogalmaknak tartották, mára már számos szervezet új technológiákat szeretene alkalmazni. Az információbiztonság és a kockázatkezelés a vállalat digitális tevékenységeiben létező, viszont jelenleg kevésbé előtérben lévő tevékenységek, melyekhez biztonsági szolgáltatások tartoznak.

A biztonsági szolgáltatások iránti kényszer, vagy nyomás akár, vállalaton belül, akár külső környezetben egyre nagyobb. A saját tapasztalatunk alapján, egyre több alkalommal derül az ki, hogy nem lehet igazán innovatív az a vállalat, akinek nincs átfogó analitikus képe vállalata digitális működéséről.

Megbízható korrelációs szabályok és egy dedikált kiberbiztonsági szakértői csapat nélkül, a use case-ek vagy integrált naplóelemző megoldások mit sem érnek. Legtöbb esetben kiderült az is, hogy a vezetőknek olyan információra és technikákra lenne szükségük, amelyek segítségével képesek lehetnének a különböző területekről érkező vészjelzéseket látni és integráltan kezelni. A hagyományos módszerek alkalmazásával napjainkban már nem lehetséges gazdaságosan menedzselni, feltárni és megállapítani, hogy mikor és milyen beavatkozásra lenne szükség egy kiberfenyegetés bekövetkezésekor.

Egy kibertámadás bármikor megtörténhet, éjjel vagy nappal, hétvégén, vagy hétköznap. Éppen ezért lehet kulcsfontosságú egy menedzselt biztonsági szolgáltatás, mert csak így lesznek tervezhetők a havi költségek - átláthatók a biztonsági megoldások - így biztosítva vállalkozásnak a biztonságot.

A biztonsági eszközök üzemeltetése vagy menedzselése speciális tudást igényel, hiszen ezek az eszközök csak akkor hatékonyak, ha jól vannak beállítva. A védelmi eszközök több ezer riasztást generálhatnak nap mint nap és ezek rengeteg fals pozitív információt tartalmazhatnak, amik megnehezítik a valós fenyegetettségek azonosítását és meghosszabbítják a reakcióidőt.

A biztonsági eszközöket üzemeltető személyek speciális tudással rendelkeznek. Ennek a tudásnak a megszerzéséhez azonban rengeteg idő és megfelelő oktatás szükséges, ami pénzt követel. Emellett nem elhanyagolható a biztonsági céleszközök és programok költsége sem, amik komoly befektetést jelentenek.

 1. Előnyök biztonsági szolgáltatások választásakor:

   1. Szakértői biztonsági eseményfelügyelet- és kezelés,

   2. A szolgáltatás képes biztosítani a belső IT csapatok számára is a hatékony és gyors problémamegoldást,

   3. Tehermentesíti az IT csapatot az új generációs eszközök konfigurációja és az ehhez szükséges kompetencia kialakítása alól,

   4. A fejlődést folyamatosan biztosító szabályozórendszer mellett a biztonsági és hálózati műveletek költségeinek csökkentése.

   5. A compliance elvárásoknak való megfelelés biztosítása.

A vállalkozások számára kiemelten fontos, hogy rendelkezzenek biztonsági megoldással, mert csak ezek a megoldások nyújtanak védelmet a webes alkalmazások és az őket támogató szerverek, adatbázisok számára.

 • Menedzselt UTM-ek és újgenerációs tűzfalak – A szolgáltatás megfelel a kritikus alkalmazásokkal és hálózatokkal rendelkező szervezetek biztonsági és működési kihívásainak.

 • SIEM, biztonsági esemény és naplókezelés – Rugalmas megoldás, hogy megfeleljen vállalata egyedi igényeinek.

 • Menedzselt IDS/IPS szolgáltatások – Biztonsági szakembereket biztosítunk, akik átfogóan patchelik, finomhangolják, frissítik és konfigurálják az IDS/IPS vállalatának az eszközeit.

 • Menedzselt WAF (Web Application Firewall) – A vállalkozások számára kiemelten fontos, hogy rendelkezzenek alkalmazásszintű biztonsági megoldással, hogy védelmet nyújtsanak a webes alkalmazások és az őket támogató szerverek, adatbázisok számára.

Arra számítunk, hogy a mostani válság alapjaiban változtatja meg az IT- és vállalati kultúrát. A probléma felismerése mellett kezdjünk a helyzet megoldására koncentrálni, és próbáljunk meg annyira pontosak lenni, amennyire csak lehetséges, ezért a távmunka elrendelésekor a következőket javasoljuk megfogadni:

1. Célszerű vállalati gépet biztosítani az otthoni munkavégzéshez, amelyet az IT telepít és konfigurál.

2. A felhasználó otthoni gépét kizárólag az után engedjük be a Vállalati rendszerünkbe - azt viszont un. VPN kapcsolaton tehesse csak meg -, amikor már ellenőriztük, hogy a vírusvédelme aktív és az operációs rendszere napra kész.

3. Kommunikáljunk a felhasználóval arról, hogy pontosan mit várunk el tőle az otthoni munkavégzés során. A munkavállaló számára egyértelműnek kell lennie, hogy mit biztosítunk pontosan és mi  az amit esetleg nem ér el távolról az otthoni munkavégzés során.

4. Kritikus rendszerekhez csak multifaktoros hitelesítés után legyen lehetséges a felhasználó hozzáférése.

5. A konferenciák és meetingek megtartásához megbízható online meeting eszközt vegyünk igénybe: (Microsoft Teams, Skype, Viber, Zoom, stb.)

6. Megfontolásra javaslunk megbízható csoportmunka-alapú szoftver bevezetését. Ebben a helyzetben nagy előnyben vannak az O365 vagy egyéb, ténylegesen integrált rendszerek felhasználói. Az előfizetés sokszorosan megtérül, mert ez volna a befektetés.

Speciális helyzetek esetében az ilyenkor alkalmazott eljárások során az IT biztonsági szint csökkenhet, ezért kiemelten fontos a szervezetek és a munkavállalók tudatossági szintjének maximalizálása a lehetőségekhez képest. Ennek eredményeképpen elkerülhetővé válhatnak az adott szervezet teljes IT rendszerére veszélyt jelentő támadások.

Mire jók a hálózatbiztonsági termékek?

Nem is kérdés, hogy a hálózatbiztonsági céleszközök kínálatában valamennyi szervezet megtalálja a számára legmegfelelőbb megoldást. Az eszközök és megoldások egyedi igények alapján licenszelhetőek, továbbá üzemeltethetőek. Teljes biztonságot nyújtanak egyetlen eszközbe integrálva az UTM és NGFW tűzfalak, míg az e-mail, web és webalkalmazások védelmére készült eszközök specifikusabb igényeket elégítenek ki.

Mire jók az adatvédelmi termékek?

Az adatlopás és adatszivárgás megelőzése elsősorban a szervezet azon munkavállalóinak nem kívánt, vagy nem várt aktivitása ellen jelent védelmet, akiknek lehetőségük van visszaélni a jogosultságaikkal. Ahogy a  kifinomult adatlopási módokat is van lehetőség követni, valamint megakadályozza a kritikus adatok jogosulatlan felhasználását, valamint teljeskörű naplózást végez a későbbi auditok és nyomelemzés céljából.

Mire jók a végpontbiztonsági termékek?

Teljeskörű végpontvédelmi megoldásaink felügyeletet kínálnak minden számítógépre, szerverre, alkalmazásra és mobileszközre: adat- és webbiztonság, fájlintegritás monitoring, antivírus védelem, eszköz- és alkalmazás felügyelet.

A csapatok világszerte egyre gyakrabban választják a távmunkát. Ahhoz, hogy a munkatársak nagyobb távolságokból is tartani tudják a kapcsolatot ki kell alakítani egy "egységes munkaterületet" is.

Az egész megoldás kiinduló pontja, hogy minden vállalatnál kisebb-nagyobb csoportokban dolgoznak a munkavállalók, ráadásul a digitális kultúrával és a munka világának változásaival mindenhol egyre jobban előtérbe kerül a távoli munkavégzés. És ez az, amiben a Microsoft Teams jó. Távolról csapatként - minőségi munkát produkálva - együttműködni, mert a Teams mindezt egy helyen képes biztosítani.

Az e-aláírás a biztonságos munkavégzéskor képes biztosítani, hogy egy szerződést, megrendelést, munkajogi dokumentumot, határidős tendert, teljesítési igazolást vagy akár adóügyi bizonylatot hitelesíteni tudjon a cégjegyzésre jogosult képviselő.

 

E-aláíró tanúsítványt akár tömegesen is igényelhet a vállalat összes vezetőjének, menedzsment tagok számára! Gyorsított eljárásban akár egy napon belül! Így mindenki képes lehet otthonról is jogilag elismert módon hitelesíteni bármilyen dokumentumot.

A Brightdea Solutions megoldása

A vállalkozások számára kiemelten fontos, hogy rendelkezzenek biztonsági megoldással, mert csak ezek

nyújtanak kellő védelmet a webes alkalmazások és az őket támogató szerverek, adatbázisok számára hosszú távon is, biztonsági szempontból.

A vírusfertőzés miatt kialakult helyzetek, a munkavállalók mobilitása, a földrajzi távolságok, a rugalmasan alakítható és menedzselhető szervezetek mind hatékonyan és egyszerűen működtethető a csoportmunkát támogató eszközökkel megvalósíthatók. Társaságunk az Önök üzleti folyamataihoz és igényeihez igazított biztonságos otthoni munkavégzéshez használható – akár csoportmunka támogató rendszerek – tervezését, bevezetését és üzemeltetést képes végrehajtani még a koronavírus járvány fokozódása mellett is.

Társaságunk üzemeltetési területének szakértői készséggel állnak rendelkezésükre az online jelenlét biztonságos megvalósításához.

Aktualitások

Segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Elérhetőség

Feliratkozás hírlevelünkre:

Copyright © 2020 Brightdea Solutions