Képzés, Oktatás

Képzés, Oktatás

A tudás hatalom, talán soha nem volt még ilyen igaz ez az állítás, mint napjainkban. Az előttünk álló években a jelenleg ismert technológiai környezet teljesen át fog alakulni, magával rántva képzés és oktatás területét. A világ digitalizálódik, robotok veszik át a termelést, önvezető autók jelennek meg a közlekedésben és a pénzügyi rendszerek is teljesen más alapokon fognak működni.

Képzés, oktatás: A ma tudása, holnapra már elavul

A gazdasági környezet ilyen mérvű változásai, drasztikusan megnövelik a naprakész tudás fontosságát. Az újítások behálózzák a munkavégzésünket és a magánszféránkat egyaránt, elemi érdekünk, hogy megértsük és alkalmazni legyünk képesek az előnyeit és fel tudjunk készülni a kockázataira.

 

Gyakorlati tapasztalatunk alapján látjuk, hogy hetente jelennek meg új technológiák, amelyek hatással lehetnek életünkre, évente módosulnak vagy jelennek meg nagy keretrendszerek (PSD2), amelyek megnyitják a lehetőséget a még dinamikusabb változások irányába. A szabályzó környezet képtelen lekövetni ezt a sebességet és számos terület jogbizonytalanságban alakul ki és fejlődik tovább. Az alapelvek nem változnak, tehát napjainkban és a jövőre nézve is a Bizalmasság, Sértetlenség és a Rendelkezésre állás lesz a fő vezérlő elv az információbiztonságban. A legfontosabb kérdés, hogy mennyire ragaszkodunk ezekhez és mennyire leszünk képesek beépíteni, alkalmazni az új fejlesztések során.

 

Az üzleti működés folyamat alapú megközelítése és a kockázatarányos védelmi elvek kifizetődnek, ám folyamatos munkát és odafigyelést igényelnek. Működtetni kell a biztonsági rendszert, amelynek az emberi szaktudás a legfontosabb része.

Oktatási program vagy fejlesztési terv?

A fejlődés nem fog várni, könyörtelen a természete és persze a tehetetlensége is nagy. Olyan keresztszakmák iránt jelent meg az egyre sürgető igény, amelyek képesek átlátni egy szoftverfejlesztést, szem elött tartva az üzleti folyamatokra gyakorolt hatásait, miközben teljesít minden törvényi és iparági direktívát.

Célzott fenyegetések ellen csak a tudatos felkészülés segít

A szervezetek tudásszintjét, egyenszilárd módon javasolt fejleszteni, minden területre a megfelelő tudás szükséges eljuttatni. A felhasználóknak és a vállalatoknak egyre növekvő terhet jelentenek a kifinomult adathalász kampányok és a zsaroló vírusok megjelenése, amelyek ellen a legkönnyebben tudatosító képzésekkel vagyunk képesek felvenni a harcot.

 

   1. Az adott szervezet információbiztonsági felkészültsége kulcskérdés, a belső incidensek és külvilágból érkező támadások detektálása és elhárítása nem szenvedhet csorbát és ezek mielőbbi detektálása és elhárítása szükséges. Ennek érdekében a szervezet minden szintjét- az adott szervezeti szintnek megfelelő- információbiztonsági tudásanyaggal kell ellátni. Ezen szervezeti szintek a következők:

    • Felhasználók
    • Minőségügyi szakemberek
    • Folyamatgazdák
    • It üzemeltetés
    • Adatvédelmi felelősök, adatgazdák
    • It biztonsági felelősök
    • Fejlesztők
    • Belső ellenőrzés
    • Felsővezetők

     

A felsővezetés helyes reakciója nagyban segítheti az esetleges incidensek kezelését, viszont ehhez ki kell alakítani azokat a kommunikációs csatornákat, ahol az illetékes döntéshozó tájékozódni tud. A megfelelő információk birtokában hatékonyan tudja levezényelni az elhárítás folyamatát és igény esetén tudja tájékoztatni az érintetteket.

 

A preventív megoldások a jövőben fel fognak értékelődni, mert már egyetlen kattintás is végzetes lehet – akár egész céges infrastruktúránk, adatvagyonunk vagy bankszámlánk is súlyos veszteségeket szenvedhet. A támadások ellen kellő éberséggel és munkatársaink tudatosításával van esélyünk felvenni a harcot.

A Brightdea Solutions megoldása

Tevékenységünk során szerzett tapasztalatokra és partnereink szaktudására támaszkodva hatékony és gyakorlatorientált képzési programokat alakítottunk ki.
Képesek vagyunk felmérni a szervezet biztonsági tudatosságát direkt és indirekt módon egyaránt, a kollégák felkészültségét, így meg tudjuk valósítani a képzési stratégia főbb lépéseit.

 

Az ügyfelek elvárásainak és szervezeti struktúrájának megfelelően alakítjuk ki a oktatási tematikánkat, és módszereinket. Az oktatás során aktív párbeszédet folytatva az informatikai munkatársakkal, szakterületi szakértőkkel, vezetőkkel hogy minden felmerülő kérdést és tudásszintnek megfelelő oktatási anyagok készüljenek el, az adott szakterület igényeihez legjobban igazodó oktatási módszer kerüljön megvalósításra.

 

Rugalmasan tudunk alkalmazkodni az egyedi igényekhez, legyen az a képzés helyszíne vagy módja. Hosszú távon fent tudjuk tartani a szervezetek biztonsági szintjét a képzéseink sokszínűségére alapozva. Hiszünk a játékos tanulásban (gamification), amikor pozitív élménnyel társul a tanulás folyamata.

A Brightdea Solutions partnerei az oktatásban

Eseménynaptár

Brightdea Solutions Kft. - Információbiztonság - Digitalizáció - Kapcsolat

Tanácsadás

Adatvédelmi tisztviselő képzés (DPO), Tanácsadás, Brightdea Solutions Kft. - Tanácsadás - Digitalizáció - Adatvédelem
error: Köszöntök, hogy a tartalom felkeltette az érdeklődését. Érdeklődése fontos számunkra, ezért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.