Projektmenedzsment
A projektmenedzsment ismeri fel, hogy szükség van-e a beavatkozásra, vagy az erőforrások allokálásának az átcsoportosítására.

Üzletfolytonosság és innováció

A szervezetek sikeres projektjeinek vagy projektsikereinek a feltétele, hogy a projekteken keresztül az üzleti sikeresség feltételei, vagy a projekt és operatív működés összhangja megszülessen.

A gazdasági környezet és a vállalat is kölcsönösen hatást gyakorolnak egymásra. Ezért a változások magas szintű irányítása a folyamatos fejlesztés a cél. Az informatikát érintő fejlesztések minőségbiztosítása a projektmenedzsmentben válik igazán hasznossá.

Amennyiben egy vállalat a projektjeit mindig belső projektmenedzserekkel akarja ellátni, ez jelentős többletköltséghez, vagy előfordulhat, hogy az adott projekthez illeszkedő kompetencia- és projektmenedzsment kapacitás hiányához vezethet.

Gyakorlati tapasztalatunk alapján, még egy nyilvánvalóan üzleti projekt esetében az üzleti irányító vezetése mellett is – projektmenedzsment nélkül – szinte lehetetlen professzionálisan megvalósítani egy projektet. A vezetőknek napjainkban már nem csak gondoskodni kell a szükséges forrásokról, vagy foglalkozni a következményekkel, hanem el kell érni a szervezet elkötelezettségét, a szervezett magasabb fokú biztonságát is a projekttel kapcsolatban. Projektmenedzsment nélkül tapasztalataink alapján ez nem megvalósítható.

Egy informatikai fejlesztés esetén fontos a folyamatos átvilágítás, mert a változások mind a környezetben, mind pedig a szervezeten belül jelentősen felgyorsultak és bonyolultabbakká váltak, ezért ez a terület néhol már önálló funkcióvá is vált.

Kulcselem a sokéves projektmenedzsment tapasztalatunk, illetve az adott helyzet külső szemmel történő figyelése, ezzel olyan proaktív lehetőséget kínál a szervezet számára melynek az előnyei a szervezet részére azonnal megtérülnek. Ezzel a tudással a birtokában a menedzsment már a helyzetkép tisztázása alapján képes lesz jelentős előnyöket elérni.

Ahhoz, hogy a projektmenedzsment az üzleti folyamatokat, célokat és stratégiát folyamatosan támogassa célszerű figyelembevenni, hogy pontosan milyen lehetőségek állnak rendelkezésre akkor amikor projektekről beszélünk.

   1. Projektmenedzsment folyamatok és projektmenedzserek szakmai támogatása:

    • Projektmenedzserek segítése szakmai tanácsadással a projektek vezetése során
    • A meglévő projektmenedzsment struktúra átvilágítása és módosítási javaslatok tétele
    • Új projektmenedzsment-struktúra bevezetése, projektmenedzsment iroda felállítása
    • Projektek elindítása és kezdeti felügyelete, a projektmenedzser támogatása

   2. Projektmenedzseri feladatok ellátása:

    A projektmenedzseri feladatok ellátása során Önnek nem kell saját belső erőforrásaiból projektmenedzsert kijelölni, a projektvezetési-, jelentési, riportolási, kommunikációs feladatokat mi végezzük el. Amennyiben ügyfelünk igényt tart rá, vállaljuk a felelősséget a projekt kulcsmutatóiért, illetve nyitottak vagyunk a projekt sikerét figyelembe véve a díjazás kialakítására.

   3. IT Beruházások projektmenedzsmentje:

    A minőségbiztosítói szempontok alapján vezetett projektmenedzsment-tevékenység célja az informatikai beruházások, fejlesztések optimalizálása, költség-, minőség- vagy információbiztonság szempontból egyaránt.

Előkészítési fázis:

 • A szervezetek sikeres projektjeinek és projektsikereinek feltétele – túl a jó projektmenedzsereken és projekt módszertanokon – a projektek életciklusát is beleértve - a jól előkészített indítás és a folyamatos nyomon követés, mert az időben, határozottan meghozott vezetői döntéseket így van lehetőség innovatív módon beépíteni a működésbe. Ezeket a feladatokat a projektiroda és portfóliókezelés folyamatai keretében oldhatjuk meg.

Az előkészítő fázis lezárása után a következő fázisokkal célszerű számolni:

 • Bevezetési fázis – Amely többek között tartalmazza megrendelőnkkel közösen a fejlesztésiprojekt kockázatainak folyamatos kimutatását, nyomon követését, valamint változáskezelést és kontrollt a költségnövekedés elkerülésére a projektmenedzsment feladatok végrehajtásával.

 • Beszerzési fázis – Tender-előkészítéstől a szerződéskötésig van lehetőség a minőségbiztosítási partnerkapcsolat kialakítására, amelyben lehetőséget biztosítunk a végleges termék vagy szolgáltatás kiválasztáshoz szükséges gyártói demo környezet bemutatástól a referencialátogatásig kísérő úton a közös együttműködésre.

 1.  

A Brightdea Solutions megoldása

Az értékteremtő lépések megtételében az általunk nyújtott szolgáltatásokból a projektmenedzsment lehetőségek segítségével tesszük a kezdetekben Vállalatát versenyképessé.

Az ügyfelek elvárásainak megfelelően alakítjuk ki a projektvezetési megoldásokat, mert ezek a feladatok hatékonyan meghatározhatók a termékek, projektek, fejlesztések, projektvezetési vagy kivitelezési munkák körében. Munkánk során aktív párbeszédet folytatunk az informatikai munkatársakkal, egyes szakterületi szakértőkkel, hogy minden felmerülő kérdést az Ön igényeinek megfelelően tudjunk támogatni.

Aktualitások

Miben segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Elérhetőség

Feliratkozás hírlevelünkre:

Copyright © 2020 Brightdea Solutions