Projektmenedzsment

Projektmenedzsment

Projektmenedzsment esetén a vezetőknek olyan kommunikációs csatornákra és technikákra van szükségük, amelyek segítségével képesek a különböző területekről érkező jelzéseket érzékelni. A projektmenedzsment ismeri fel, hogy szükség van-e a beavatkozásra, vagy az erőforrások allokálásának az átcsoportosítására. A szervezetek sikeres projektjeinek vagy projektsikereinek a feltétele, hogy a projekteken keresztül az üzleti sikeresség feltételei, vagy a projekt és operatív működés összhangja megszülessen.

A projektmenedzsment szoros összefüggésben álló funkciók összessége

A gazdasági környezet és a vállalat is kölcsönösen hatást gyakorolnak egymásra. Ezért a változások magas szintű irányítása a folyamatos fejlesztés a cél. Az informatikát érintő fejlesztések minőségbiztosítása a projektmenedzsmentben válik igazán hasznossá.

 

Amennyiben egy vállalat a projektjeit mindig belső projektmenedzserekkel akarja ellátni, ez jelentős többletköltséghez. Vagy előfordulhat, hogy az adott projekthez illeszkedő kompetencia és projektmenedzsment kapacitás hiányához vezethet.

 

Gyakorlati tapasztalatunk alapján, még egy nyilvánvalóan üzleti projekt esetében az üzleti irányító vezetése mellett is – projektmenedzsment nélkül – szinte lehetetlen professzionálisan megvalósítani egy projektet. A vezetőknek napjainkban már nem csak gondoskodni kell a szükséges forrásokról, vagy foglalkozni a következményekkel, hanem el kell érni a szervezet elkötelezettségét, a szervezett magasabb fokú biztonságát is a projekttel kapcsolatban. Projektmenedzsment nélkül tapasztalataink alapján ez nem megvalósítható.

 

Egy informatikai fejlesztés esetén fontos a folyamatos átvilágítás, mert a változások mind a környezetben, mind pedig a szervezeten belül jelentősen felgyorsultak és bonyolultabbakká váltak, ezért ez a terület néhol már önálló funkcióvá is vált.

Projektmenedzsment, vagy válságmenedzsment?

Kulcselem a sokéves projektmenedzsment tapasztalatunk, illetve az adott helyzet külső szemmel történő figyelése, mert olyan proaktív lehetőséget kínál a szervezet számára melynek az előnyei a szervezet részére azonnal megtérülnek. Ezzel a tudással a birtokában a menedzsment már a helyzetkép tisztázása alapján lesz képes jelentős előnyöket elérni.

Projektmenedzsment vagy minőségbiztosítás

Ahhoz, hogy a projektmenedzsment az üzleti folyamatokat, célokat és stratégiát folyamatosan támogassa célszerű figyelem bevenni, hogy pontosan milyen lehetőségek állnak rendelkezésre akkor amikor projektekről beszélünk.

 

   1. Projektmenedzsment folyamatok és projektmenedzserek szakmai támogatása:

    • Projektmenedzserek segítése szakmai tanácsadással a projektek vezetése során,
    • A meglévő projektmenedzsment struktúra átvilágítása és módosítási javaslatok tétele,
    • Új projektmenedzsment struktúra bevezetése, projektmenedzsment iroda felállítása,
    • Projektek elindítása és kezdeti felügyelete, a projektmenedzser támogatása,

     

   2. Projektmenedzseri feladatok ellátása:

    A projektmenedzseri feladatok ellátása során Önnek nem kell saját belső erőforrásaiból projektmenedzsert kijelölni, a projektvezetési-, jelentési, riportolási, kommunikációs feladatokat mi végezzük el. Amennyiben ügyfelünk igényt tart rá, vállaljuk a felelősséget a projekt kulcsmutatóiért, illetve nyitottak vagyunk a projekt sikerét figyelembe vett díjazás kialakítására.

     

   3. IT Beruházások projektmenedzsmentje:

    A minőségbiztosítói szempontok alapján vezetett projektmenedzsment tevékenység célja az informatikai beruházások, fejlesztések optimalizálása, költség, minőség vagy információbiztonság szempontból egyaránt.

     

Projektiroda kialakítása és fejlesztése

Projektmenedzsment - brightdea.hu - Információbiztonság - Digitalizáció

Előkészítési fázis:

 

 • A szervezetek sikeres projektjeinek és projektsikereinek feltétele – túl a jó projektmenedzsereken és projekt módszertanokon – a projektek életciklusát is beleértve – a jól előkészített indítás és a folyamatos nyomon követés, mert az időben, határozottan meghozott vezetői döntéseket így van lehetőség innovatív módon beépíteni a működésbe. Ezeket a feladatokat a projektiroda és portfólió kezelés folyamatai keretében oldhatjuk meg.

   

Az előkészítő fázis lezárása után a következő fázisokkal célszerű számolni:

 

 • Bevezetési fázis – Amely többek között tartalmazza megrendelőnkkel közösen a fejlesztési projekt kockázatainak folyamatos kimutatását, nyomonkövetését, valamint változáskezelést és kontrollt a költségnövekedés elkerülésére a projektmenedzsment feladatok végrehajtásával.

   

 • Beszerzési fázis – Tender-előkészítéstől a szerződéskötésig van lehetőség a minőségbiztosítási partnerkapcsolat kialakítására, amelyben lehetőséget biztosítunk a végleges termék vagy szolgáltatás kiválasztáshoz szükséges gyártói demo környezet bemutatástól a referencialátogatásig kísérő úton a közös együttműködésre.

A Brightdea Solutions megoldása

Az érték teremtő lépések megtételében az általunk nyújtott szolgáltatásokból a projektmenedzsment lehetőségek segítségével tesszük a kezdetekben Vállalatát versenyképessé.

 

Az ügyfelek elvárásainak megfelelően alakítjuk ki a projektvezetési megoldásokat, mert ezek a feladatok hatékonyan meghatározhatók a termékek, projektek, fejlesztések, projektvezetési vagy kivitelezési munkák körében. Munkánk során aktív párbeszédet folytatunk az informatikai munkatársakkal egyes szakterületi szakértőkkel, hogy minden felmerülő kérdést az Ön igényeinek megfelelően tudjunk támogatni.

Vegyék fel velem a kapcsolatot


Megértettem és elfogadom az "ADATVÉDELEM" menü alatt leírtakat.

error: Köszöntök, hogy a tartalom felkeltette az érdeklődését. Érdeklődése fontos számunkra, ezért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.