Biztonsági szolgáltatások

Biztonsági szolgáltatások

Az üzleti világ egyre nagyobb kihívásokkal küzdő problémája a világában az üzleti informatika területe. A rendszerek biztonsága az üzlet sikerének az alapvető feltétele. Az egyre kifinomultabb fenyegetések és a mobilitás ugrásszerű növekedése újabb és újabb feladatokat ad az informatikai szakembereknek, amiket sok esetben csak a megfelelő céleszközökkel és a mély IT biztonsági tudással lehet sikeresen venni.

Menedzselt biztonsági szolgáltatások

Az adatvédelmet és az adatbiztonságot az 1980-as években egymás mellé rendelt, egymást kiegészítő fogalmaknak tartották, mára már számos szervezet új technológiákat szeretene alkalmazni. Az információbiztonság és a kockázatkezelés a vállalat digitális tevékenységeiben létező, viszont jelenleg kevésbé előtérben lévő tevékenységek, melyekhez biztonsági szolgáltatások tartoznak.

 

A biztonsági szolgáltatások iránti kényszer, vagy nyomás akár, vállalaton belül, akár külső környezetben egyre nagyobb. A saját tapasztalatunk alapján, egyre több alkalommal derül az ki, hogy nem lehet igazán innovatív az a vállalat, akinek nincs átfogó analitikus képe vállalata digitális működéséről.

 

Megbízható korrelációs szabályok és egy dedikált kiberbiztonsági szakértői csapat nélkül, a use case-ek vagy integrált naplóelemző megoldások mit sem érnek. Legtöbb esetben kiderült az is, hogy a vezetőknek olyan információra és technikákra lenne szükségük, amelyek segítségével képesek lehetnének a különböző területekről érkező vészjelzéseket látni és integráltan kezelni. A hagyományos módszerek alkalmazásával napjainkban már nem lehetséges gazdaságosan menedzselni, feltárni és megállapítani, hogy mikor és milyen beavatkozásra lenne szükség egy kiberfenyegetés bekövetkezésekor.

 

Egy kibertámadás bármikor megtörténhet, éjjel vagy nappal, hétvégén, vagy hétköznap. Éppen ezért lehet kulcsfontosságú egy menedzselt biztonsági szolgáltatás, mert csak így lesznek tervezhetők a havi költségek – átláthatók a biztonsági megoldások – így biztosítva a vállalkozásnak a biztonságot.

Események és a naplókezelés

A biztonsági eszközök üzemeltetése vagy menedzselése speciális tudást igényel, mert ezek az eszközök csak akkor hatékonyak, ha jól vannak beállítva. A védelmi eszközök több ezer riasztást generálhatnak nap mint nap és ezek rengeteg fals pozitív információt tartalmazhatnak, amik megnehezítik a valós fenyegetettségek azonosítását és meghosszabbítják a reakcióidőt.

Biztonsági feladatok vs. tervezhető havi költségek

A biztonsági eszközöket üzemeltető személyek speciális tudással rendelkeznek. Ennek a tudásnak a megszerzéséhez azonban rengeteg idő és megfelelő oktatás szükséges, ami pénzt követel. Emellett nem elhanyagolható a biztonsági céleszközök és programok költsége sem, amik komoly befektetést jelentenek.

 

 1. Előnyök biztonsági szolgáltatások választásakor:

   

   1. Szakértői biztonsági eseményfelügyelet- és kezelés,

   2. A szolgáltatás képes biztosítani a belső IT csapatok számára is a hatékony és gyors probléma megoldást,

   3. Tehermentesíti az IT csapatot az új generációs eszközök konfigurációja és az ehhez szükséges kompetencia kialakítása alól,

   4. A fejlődést folyamatosan biztosító szabályozórendszer mellett a biztonsági és hálózati műveletek költségeinek csökkentése.

   5. A compliance elvárásoknak való megfelelés biztosítása.

A biztonsági szolgáltatásokban rejlő lehetőségek

A Brightdea Solutions megoldása

A vállalkozások számára kiemelten fontos, hogy rendelkezzenek biztonsági megoldással, mert csak ezek a megoldások nyújtanak védelmet a webes alkalmazások és az őket támogató szerverek, adatbázisok számára.

 

 • Menedzselt UTM-ek és újgenerációs tűzfalak – A szolgáltatást megfelel a kritikus alkalmazásokkal és hálózatokkal rendelkező szervezetek biztonsági és működési kihívásainak.

 • SIEM, biztonsági esemény és naplókezelés – Rugalmas megoldás, hogy megfeleljen vállalata egyedi igényeinek.

 • Menedzselt IDS/IPS szolgáltatások – Biztonsági szakembereket biztosítunk, akik átfogóan patchelik, finomhangolják, frissítik és konfigurálják az IDS/IPS vállalatának az eszközeit.

 • Menedzselt WAF (Web Application Firewall) – A vállalkozások számára kiemelten fontos, hogy rendelkezzenek alkalmazás-szintű biztonsági megoldással, hogy védelmet nyújtsanak a webes alkalmazások és az őket támogató szerverek, adatbázisok számára.

 

A Digitális átalakulás megérkezett, Ön készen áll a következő lépésre?

Vegyék fel velem a kapcsolatot


Megértettem és elfogadom az "ADATVÉDELEM" menü alatt leírtakat.

error: Köszöntök, hogy a tartalom felkeltette az érdeklődését. Érdeklődése fontos számunkra, ezért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.