bemutatkozás, Portfólió katalógus, Brightdea Solutions Kft. Tájékoztatás, oneteam, maradj otthon, Képzés, Oktatás, Információbiztonság - Digitalizáció - COVID19, Adatvédelem

Az a célunk, hogy olyan, teljes körű digitális szolgáltatásokat nyújtsunk, ahol a partnereink a digitalizációs stratégiájuk kialakításakor már integrált vagy Iparág-specifikus módon legyenek képesek az innovációra. Így olyan megalapozott üzleti és stratégiai döntéseket lehet rövid idő alatt meghozni, amelyekkel képessé válik a vállalat arra, hogy kiszámíthatóvá tegye saját üzletfolytonosságát.

Szolgáltatáskatalógus áttekintés

Részletes szolgáltatásleírások

Informatikai kockázatkezelés

Munkatársaink támogatást nyújtanak az informatikai környezet és az informatikai rendszerek biztonságosabbá tételében, mert a hatékonyan működő kontrollok és a jogszabályi, valamint szabványi megfelelőség megteremtése a digitális stratégia kialakításához nélkülözhetetlen. Partnereink igényeinek megfelelően abban segítünk, hogy azonosítsák és értékeljék információbiztonsági kockázataikat, amelyek jelentős hatással lehetnek a biztonságos és folyamatos működésre, ezáltal a társaság értékteremtő képességére. Feltárjuk az esetleges fejlesztési irányokat, és természetesen számíthatnak ránk a megvalósításban.

Kiberbiztonsági tanácsadás

Az informatikai eszközök összetett hálózatai, a hordozható készülékek elterjedése, valamint az IT-rendszereket támadó csoportok által okozott, folyamatosan változó fenyegetések miatt igen összetett feladattá vált egy szervezet kiberbiztonságának felmérése, a fejlesztési tervek költséghatékony kialakítása.

Támogatást nyújtunk az Önök számára a hiányosságok feltárásához, a fejlesztési stratégia és a konkrét védelmi képességek kialakításához, valamint az incidensek valós idejű kezeléséhez.

Információ-biztonsági tanácsadás

Hatékonyabbá és biztonságosabbá teheti társasága információ-biztonsági környezetének működését. Feltérképezzük a vállalkozásra ható biztonsági kockázatokat. Miközben az adatvédelmi folyamatokat fejlesztjük már segítünk felkészülni a különböző jogszabályi és szabványi auditokra.

Stratégia, biztonság, Működés optimalizálás, Digitális Stratégia, Digitális Transzformáció, Brightdea Solutions Kft. - Digitális transzformáció - Információbiztonság

Informatikai audit típusú szolgáltatások

Informatikai audit típusú szolgáltatásaink segítségével átfogó képet kaphat arról, hogy a vizsgálat tárgyát képező vállalat informatikai rendszerei mennyire biztonságosak vagy megbízhatóak.  A szolgáltatásunkat igénybe vevő partnereink vélaszt kaphatnak arra a kérdésükre, hogy a különböző jogszabályokban és nemzetközi szabványokban lefektetett követelményeknek megfelelően működnek-e a gyakorlatban.

Informatikai tanácsadás

Segítséget nyújtunk a vállalat vezetésének, hogy pontosan értsék a hatásait az IT-beruházások megvalósításával elérhető eredményeknek. Támogatjuk a vállalatokat olyan rugalmas, költséghatékony IT-működés létrehozásában, mely képes alkalmazkodni a folyton változó környezethez. Olyan innovációs javaslatokat fogalmazunk meg, melyek jelentős üzleti értéket hoznak a vállalatok számára.
A vállalatok üzleti és műszaki szakterületi vezetőivel együttműködve számos iparágban szereztünk tapasztalatot, többek között a pénzügyi szolgáltatások, közüzemi szolgáltatások, oktatás, gyártás, kereskedelem, média és telekommunikáció, turizmus vendéglátás, agrár vagy akár az egészségügyi területeken.

Üzleti hatékonyság fejlesztése

Az üzleti hatékonyság fejlesztésével foglalkozó munkatársaink támogatást nyújtanak partnereinknek a vállalati stratégia, stratégiai teljesítménymérő rendszerek kialakításában, a szervezeti struktúrák fejlesztésében, költségcsökkentési lehetőségek kiaknázásában. Az üzleti hatékonyság növelésének keretében kiemelten figyelmet fordítunk a vállalati működést támogató folyamatok, az irányítási és jelentési mechanizmusok, valamint a kapcsolódó kontrollok átvizsgálásával és szükség esetén akár az újratervezésével.

Digitális stratégia

A Brightdea Solutions azért foglalkozik kiemelten a digitális stratégiával, mert tapasztalataink alátámasztják, hogy sok cégnél akadályba ütközik annak kialakítása vagy végrehajtása. Arra igyekszünk rámutatni, hogy hol van az a pont, ahol elmaradó üzleti haszon keletkezik a cégnél, amelyet az üzletfolytonosságra és innovációra tudna költeni. Rámutatunk azokra a területekre, amelyeknek »elmaradása van haszon tekintetében«, gazdasági mutatókat rendelünk hozzá, és láttatjuk, mekkora az az összeg, amennyit nem tudott megtermelni.

Változás és válságmenedzsment

Nemzetközi felmérések támasztják alá, hogy a változások 70–80 százaléka sikertelen, mert a vezetők attól félnek, hogy elveszítik az irányítást a változáskezelési folyamat felett. A változásmenedzsment eredményes lehetőség nem csak a vállalati, hanem az egyéni hatékonyság növelésére, mert az észlelők elhelyezése és mérésére hatással tud lenni a munkavállalók motiváltságára. Szinte minden hetedik cégvezető átélt már legalább egy, átlagosan pedig három vállalati válsághelyzetet az elmúlt öt évben. Ezért a válság kezelésén túl annak tényleges hosszútávú hatása ami akár ebben a jelenlegi helyzetben nehézséget okozhat. Azt tapasztaljuk, hogy bármilyen változás történik a szervezet életében, az szoros összefüggést mutat a HR-rel, a felsővezetéssel és az IT-vel is.

Képzés, oktatás

A fejlődés nem fog várni, számos munkavállaló azért hagyja el a céget, mert nem tisztázottak és elérhetőek számukra a fejlődési lehetőségek. A diplomás munkavállalók többsége olyan karrierlehetőséget keres, ahol továbbképzési lehetőségeket kap. Ez a cégeknek is előny, mert így olyan dolgozókat foglalkoztathatnak, akikre igazán szükségük van. A gyakori munkahelyváltás nem az Y generációra jellemző negatív jelenség, hanem a szakmai kihívások és a személyes fejlődési lehetőségek hiánya. A jövőben felértékelődnek majd a preventív megoldások, mert a felsővezetés helyes reakciója nagyban segítheti az esetleges incidensek kezelését.