Imperva API Security
Az alkalmazásprogramozási felületek minden szervezetnél a digitális átalakítás sarokkövei.

Üzletfolytonosság és innováció

Ezek teszik lehetővé a cégeknek, hogy új mikroszolgáltatási architektúrákban fejleszthessenek alkalmazásokat, automatizálhassák a vállalatközi folyamatokat, illetve háttérrendszert alakíthassanak ki mobilalkalmazásaik számára.

Sajnos a kiberbűnözők figyelmét sem kerülte el az alkalmazásprogramozási felületekre épülő gazdaság irányába történő elmozdulás, és újabbnál újabb hordozóközegeket találnak az alkalmazásprogramozási felületek támadásához. Ezért égető szükség van arra, hogy a szervezetek rendszerbe állítsanak olyan új védelmi eszközöket, amelyekkel hatékonyabban meg tudják védeni felületeiket.

Az API Security az Imperva Application Security alkalmazásvédelmi szoftvercsomagjának jelenlegi erősségeire alapozva az elosztott túlterheléses támadások (DDoS) elleni védekezéssel, illetve egyéb védekezési képességeket latba vetve védi a szervezetek alkalmazásprogramozási felületeit.

Saját tapasztalatunk az, hogy az alkalmazásprogramozási felületen zajló forgalom második védelmi rétegeként hozzáadott új pozitív biztonsági modell védi az alkalmazásprogramozási felületeket a rosszindulatú felhasználók általi visszaélések ellen.

Az Imperva API Security pozítv biztonsági modell automatikusan a szervezet OpenAPI-specifikációja alapján készül, így a szoftverfejlesztő szervezetek folyamatos integrációs/folyamatos szállítási (Continuous Integration/Continuous Deployment, CI/CD) folyamataikba tudják integrálni az alkalmazásprogramozási felületek védelmét.

Az Imperva API Security az Imperva Application Security alkalmazásvédelmi szoftvercsomagjának egyik fő összetevője. Amely optimális felhasználói élmény fenntartása mellett képes csökkenteni a kockázatot.

Az integrálásnak köszönhetően az alkalmazásprogramozási felületek minden bővítése és változtatása automatikus frissül az API Security megoldásában. Ezzel megelőzhetők az alkalmazásprogramozási felületek üzembe állításakor jelentkező szokásos nehézségek.

A megoldás telephelyi- és felhőalapú környezetekben védi az alkalmazásokat.

Kivédi a létfontosságú alkalmazásprogramozási felületek biztonsága ellen intézett támadásokat.

OpenAPI-specifikációk alapján készült pozítv biztonsági modellt kínál

Az alkalmazásprogramozási felületek életciklus-menedzsmentjébe integrálja a védelmet.

Weboldalak és alkalmazásprogramozási felületek védelmére egyaránt gondoskodó megoldást nyújt.

Arra számítunk, hogy a mostani válság alapjaiban fogja megváltoztatni az IT- és vállalati kultúrát. A probléma felismerése mellett kezdjük a helyzet megoldására koncentrálni, és próbáljunk meg annyira pontosak lenni, amennyire csak lehetséges, ezért a távmunka elrendelésekor a következőket javasoljuk megfogadni.

1. Célszerű vállalati gépet biztosítani az otthoni munkavégzéshez, amelyet az IT telepít és konfigurál.

2. A felhasználó otthoni gépét kizárólag az után engedjük be a Vállalati rendszerünkbe - azt viszont un. VPN kapcsolaton tehesse csak meg -, amikor már ellenőriztük, hogy a vírusvédelme aktív és az operációs rendszere naprakész.

3. Kommunikáljunk a felhasználóval arról, hogy pontosan mit várunk el tőle az otthoni munkavégzés során. A munkavállaló számára egyértelműnek kell lennie, hogy mit biztosítunk pontosan és mi az amit esetleg nem ér el távolról az otthoni munkavégzés során.

4. Kritikus rendszerekhez csak multifaktoros hitelesítés után legyen lehetséges a felhasználó hozzáférése.

5. A konferenciák és meetingek megtartásához megbízható online meeting eszközt vegyünk igénybe: (Microsoft Teams, Skype, Viber, Zoom, stb.)

6. Megfontolásra javaslunk megbízható csoportmunka-alapú szoftver bevezetését. Ebben a helyzetben nagy előnyben vannak az O365 vagy egyéb, ténylegesen integrált rendszerek felhasználói. Az előfizetés sokszorosan megtérül, mert ez volna a befektetés.

Speciális helyzetek esetében az ilyenkor alkalmazott eljárások során az IT biztonsági szint csökkenhet, ezért kiemelten fontos a szervezetek és a munkavállalók tudatossági szintjének maximalizálása a lehetőségekhez képest. Ennek eredményeképpen elkerülhetővé válhatnak az adott szervezet teljes IT rendszerére veszélyt jelentő támadások.

Mire jók a hálózatbiztonsági termékek?

Nem is kérdés, hogy a hálózatbiztonsági céleszközök kínálatában valamennyi szervezet megtalálja a számára legmegfelelőbb megoldást. Az eszközök és megoldások egyedi igények alapján licenszelhetőek, továbbá üzemeltethetőek. Egyetlen eszközbe integrálva nyújtanak teljes biztonságot az UTM és NGFW tűzfalak, míg az e-mail, web és webalkalmazások védelmére készült eszközök specifikusabb igényeket elégítenek ki.

Mire jók az adatvédelmi termékek?

Az adatlopás és adatszivárgás megelőzés elsősorban a szervezet azon munkavállalóinak nem kívánt, vagy nem várt aktivitása ellen jelent védelmet, akiknek lehetőségük van visszaélni a jogosultságaikkal. Ahogy a  kifinomult adatlopási módokat is van lehetőség követni, valamint megakadályozza a kritikus adatok jogosulatlan felhasználását, valamint teljes körű naplózást végez a későbbi auditok és nyomelemzés céljából.

Mire jók a végpontbiztonsági termékek?

Teljes körű végpontvédelmi megoldásaink felügyeletet kínálnak minden számítógépre, szerverre, alkalmazásra és mobileszközre: adat- és webbiztonság, fájlintegritás monitoring, antivírus védelem, eszköz- és alkalmazás felügyelet.

A Brightdea Solutions megoldása

Az Imperva API Security a védelem zökkenőmentesen az alkalmazásprogramozási felületek életciklus-menedzsmentjének folyamatába integrálható a folyamatos integráció/folyamatos szállítás (Continuous Integration/Continuous Deployment, CI/CD) eszközeivel, illetve alkalmazásprogramozási felületek vezető felügyeleti megoldásait forgalmazó szereplőkön keresztül.

 

A fokozatosság elvén alapuló szabályozási vezérlőknek köszönhetően a megoldás külön beállítva az egyes szervezeteknél is alkalmazható. Speciális védelmi követelményeknek óraműpontossággal megfelelően és egyedülálló felügyeletet biztosítva telepíthető.

 

A Digitális átalakulás megérkezett, Ön készen áll a következő lépésre?

Aktualitások

ITexec, Stratégia, biztonság, Működés optimalizálás, Digitális Stratégia, Digitális Transzformáció, Brightdea Solutions Kft. - Digitális transzformáció - Információbiztonság

HR és Kibervédelem

Fontos téma a vállalati digitalizáció, ahogy annak tényleges és költséghatékony megvalósítása is, mert a globális járványhelyzet alapjaiban változtatta meg a

Tovább olvasom »

Miben segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Elérhetőség

Feliratkozás hírlevelünkre:

Copyright © 2020 Brightdea Solutions