Imperva SecureSphere®
Az Imperva SecureSphere®-berendezések kiemelkedő teljesítményt nyújtanak és rendkívül rugalmasak a nagy igényeket támasztó adatközponti környezetekben.

Üzletfolytonosság és innováció

A SecureSphere „meghibásodás esetén nyitott” (fail-open) interfészekkel ellátott platformjai költséghatékony megoldást nyújtanak az áthidalásra.

A sávon kívül megvalósított felügyelet fokozza a biztonságot, az előlapon megjelenő állapotüzenetek és a hálózati interfészek pedig könnyebbé teszik a felügyeletet. A SecureSphere-berendezések méretezhető, megbízható és rugalmas platformot teremtenek az Imperva webelkalmazás-, adatbázis- és fájlvédelmi megoldásai számára.

A kivételes teljesítményt nyújtó SecureSphere-berendezések lehetővé teszik a szervezetek számára az eszközök egységes felügyeletét, és a sávszélességgel kapcsolatos jövőbeli követelményeknek is képesek eleget tenni. 

Saját tapasztalatunk az, hogy a másodpercenként több gigabitnyi adat áteresztésére és több tízezer tranzakció feldolgozására képes, kis késleltetésű SecureSphere-berendezések az alkalmazások és a hálózat teljesítményének csökkentése nélkül képesek megbirkózni a nagy forgalmi terhelésekkel.

A SecureSphere-berendezések bővítő modulokkal bővítve lehetőséget teremtenek távoli, sávon kívüli menedzselésre és felügyeletre, teljesítménynövelésre és egyéb műveletek végrehajtására.

A SecureSphere-berendezések a bővítő modulokkal kiegészítve lehetőséget teremtenek távoli, sávon kívüli menedzselésre és felügyeletre, teljesítménynövelésre és egyéb műveletek végrehajtására.

Rugalmas megoldások nagy áteresztő képességet igénylő környezetekben.

 

A SecureSphere Virtual Appliance kínálatba tartozó virtuális berendezések bővítik az ügyfelek kiépített rendszereinél választható lehetőségek kínálatát, így a SecureSphere adatvédelmi megoldásai a szervezetek adatközpontokra vonatkozóan kialakított virtualizálási stratégiába illően, költséghatékonyan és rugalmasan állíthatók rendszerbe.

 

Az Imperva SecureSphere for Amazon Web Services (AWS) a jól ismert SecureSphere Web Application Firewall tűzfal (WAF), Database Activity Monitoring felügyeleti megoldás (DAM) és Database Firewall tűzfal (DBF) megoldások előnyei mellett az AWS fontos szolgáltatásaira – VPC, CloudFormation, CloudWatch és Elastic Load Balancing – is szervesen épít.

 

A SecureSphere védi a Microsoft Azure-felhőben hosztolt alkalmazásokat a támadásoktól, és naplózza/felügyeli a hozzáférés szempontjából érzékeny adatokat.

Az Imperva SecureSphere for database olyan adatbázis-felügyeleti és -auditálási megoldás, amely anélkül képes eleget tenni számos megfelelőségi követelménynek, hogy különösebb kedvezőtlen hatást gyakorolna az adatbázisok használatának teljesítményére, emellett valós idejű adatvédelmet is biztosít.

Arra számítunk, hogy a mostani válság alapjaiban fogja megváltoztatni az IT- és vállalati kultúrát. A probléma felismerése mellett kezdjünk a helyzet megoldására koncentrálni, és próbáljunk meg annyira pontosak lenni, amennyire csak lehetséges, ezért a távmunka elrendelésekor a következőket javasoljuk megfogadni.

1. Célszerű vállalati gépet biztosítani az otthoni munkavégzéshez, amelyet az IT telepít és konfigurál.

2. A felhasználó otthoni gépét kizárólag az után engedjük be a Vállalati rendszerünkbe - azt viszont un. VPN kapcsolaton tehesse csak meg -, amikor már ellenőriztük, hogy a vírusvédelme aktív és az operációs rendszere napra kész.

3. Kommunikáljunk a felhasználóval arról, hogy pontosan mit várunk el tőle az otthoni munkavégzés során. A munkavállaló számára egyértelműnek kell lennie, hogy mit biztosítunk pontosan és mi az amit esetleg nem ér el távolról az otthoni munkavégzés során.

4. Kritikus rendszerekhez csak multifaktoros hitelesítés után legyen lehetséges a felhasználó hozzáférése.

5. A konferenciák és meetingek megtartásához megbízható online meeting eszközt vegyünk igénybe: (Microsoft Teams, Skype, Viber, Zoom, stb.)

6. Megfontolásra javaslunk megbízható csoportmunka-alapú szoftver bevezetését. Ebben a helyzetben nagy előnyben vannak az O365 vagy egyéb, ténylegesen integrált rendszerek felhasználói. Az előfizetés sokszorosan megtérül, mert ez volna a befektetés.

Speciális helyzetek esetében az ilyenkor alkalmazott eljárások során az IT biztonsági szint csökkenhet, ezért kiemelten fontos a szervezetek és a munkavállalók tudatossági szintjének maximalizálása a lehetőségekhez képest. Ennek eredményeképpen elkerülhetővé válhatnak az adott szervezet teljes IT rendszerére veszélyt jelentő támadások.

Mire jók a hálózatbiztonsági termékek?

Nem is kérdés, hogy a hálózatbiztonsági céleszközök kínálatában valamennyi szervezet megtalálja a számára legmegfelelőbb megoldást. Az eszközök és megoldások egyedi igények alapján licenszelhetőek, továbbá üzemeltethetőek. Egyetlen eszközbe integrálva nyújtanak teljes biztonságot az UTM és NGFW tűzfalak, míg az e-mail, web és webalkalmazások védelmére készült eszközök specifikusabb igényeket elégítenek ki.

Mire jók az adatvédelmi termékek?

Az adatlopás és adatszivárgás megelőzés elsősorban a szervezet azon munkavállalóinak nem kívánt, vagy nem várt aktivitása ellen jelent védelmet, akiknek lehetőségük van visszaélni a jogosultságaikkal. Ahogy a  kifinomult adatlopási módokat is van lehetőség követni, valamint megakadályozza a kritikus adatok jogosulatlan felhasználását, valamint teljes körű naplózást végez a későbbi auditok és nyomelemzés céljából.

Mire jók a végpontbiztonsági termékek?

Teljes körű végpontvédelmi megoldásaink felügyeletet kínálnak minden számítógépre, szerverre, alkalmazásra és mobileszközre: adat- és webbiztonság, fájlintegritás monitoring, antivírus védelem, eszköz- és alkalmazás felügyelet.

A Brightdea Solutions megoldása

Az Imperva SecureSphere® a hálózati forgalom átláthatóságát javító megoldásokat gyártó partnereink termékeivel együttműködve méretezhető, nagy teljesítményű adatközpont-védelmi megoldást nyújt a különösen nagy sávszélességet igénylő alkalmazásokat használók számára.

 

Az Imperva kínálatba tartozó egyszerű és rugalmas virtuális berendezésekkel mindenféle méretű szervezet a megváltozó követelményeknek megfelelően talál megoldást. A SecureSphere® Virtual Appliance gyorsan rendszerbe tud állítani új védelmi szolgáltatásokat.

 

A Digitális átalakulás megérkezett, Ön készen áll a következő lépésre?

Aktualitások

ITexec, Stratégia, biztonság, Működés optimalizálás, Digitális Stratégia, Digitális Transzformáció, Brightdea Solutions Kft. - Digitális transzformáció - Információbiztonság

HR és Kibervédelem

Fontos téma a vállalati digitalizáció, ahogy annak tényleges és költséghatékony megvalósítása is, mert a globális járványhelyzet alapjaiban változtatta meg a

Tovább olvasom »

Miben segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Elérhetőség

Feliratkozás hírlevelünkre:

Copyright © 2020 Brightdea Solutions